Over mij

Mijn zoektocht naar een gezonder leven

 

Zoals vele therapeuten, ben ook ik ooit begonnen aan een zoektocht naar een gezonder leven, toen ik zelf niet lekker in mijn vel zat. Darmklachten, hormoonschommelingen, menstruatieproblemen, huidproblemen, allerlei “kwaaltjes” waar ik indertijd last van had. Ook mijn kinderen hadden diverse klachten. De huisarst liet ons bloed onderzoek doen en hieruit  kwam de uitslag dat we voor meerdere voedingsmiddelen intolerant of allergisch waren. Ook onze vitamine D en B12 status bleken erg laag te zijn. We gingen naar huis met een recept voor de vitamines en het advies voedingsmiddelen uit ons leven te schrappen. Om het lichaam tot rust te krijgen kreeg ik medicatie voor mijn maag en darmen en daarbij maagbeschermers.

Stap 1 werd gezet door melkproducten te schrappen, dit was de grootste boosdoener in ons gezin volgens de huisarts.  Een heleboel klachten verdwenen naar de achtergrond, maar bleven toch altijd nog sluimerend aanwezig. De logica van medicatie en daarvoor maagbeschermers krijgen ging er bij mij niet in. Zijn die medicijnen dan zo schadelijk dat ik hier bescherming voor nodig had? Hier moest toch een andere oplossing voor zijn!

Google werd indertijd mijn beste vriend, verbaasd als ik was dat er zoveel mensen klachten hadden en er al zoveel natuurlijk oplossingen voor waren, kwam ik zelf bij een orthomoleculaire therapeute terecht die mij inzicht gaf in de processen in het lichaam en het waarom van het ontstaan van de klachten.

Mijn nieuwsgierigheid naar kennis werd groter, Google heb ik ondertussen ingeruild voor een opleiding tot Orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut. Tijdens deze opleiding werd mijn geloof in een simpel en natuurlijk leven steeds weer bevestigd. 

Mijn nieuwsgierigheid gebruik ik om u te helpen, door te kijken naar klacht(en) en persoon, naar het zoeken van oplossingen en daarmee een persoonlijk advies samen te stellen, om u en uw gezin op weg te helpen naar een gezonder & fit leven. 

Mijn kernwoorden zijn:

Mindset, voeding & beweging, de basis om op een natuurlijke manier jezelf te zijn. 

Niet het roer in 1x omgooien, maar stapje voor stapje ontdekken wat voor u/jou/jullie werkt, zodat het vol te houden is en ook nog leuk blijft. 

Opleidingen & bijscholingen:

Orthomoleculair specialist kinderen Ortho health foundation 2022
Medische & psychosociale basiskennis CAM 2022
ECS Masterclass Evenwijs 2021
ADHD Therapeut Evenwijs 2021
Orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut Evenwijs 2021
Masterclass Ontwikkelingsstoornissen CellCare 2021
Clinic ADHD, ADD en autisme, diagnostiek en integrale ondersteuning St. Orthokennis 2020
Congres "ons fantastisch elastische brein" Vitorhto 2020
Farmacologie Evenwijs 2020
3Care specialist 3Care 2020
Orthomoleculair voedingscoach Evenwijs 2019

Contact

Diensten

Praktijkgegevens

Beroepsvereniging